Sporter för betting

I sportens värld finns det mycket att upptäcka och den som är på jakt efter mycket spänning har många sporter för betting att ta del av. Fotboll är definitivt den mest populära sporten, framförallt när det är större mästerskap eller turneringar. Men i Sverige finns det också en stor kultur kring ishockey, tennis och vintersport. Svenska spelbolag har idag ett fenomenalt utbud av oddsmarknader och alternativ att du har många sporter att välja mellan i din betting. Vi går igenom de mest populära sporterna för betting i Sverige.

Spelbolag
Fördelar
Bonus
Betyg
Besök
1
Gratisspel på upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
2
3000 kr
3
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
4
100% upp till 1000 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller
5
100% upp till 500 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Fotboll

Fotboll är den sport som är överlägset mest populär bland svenska spelare. Världens största sport står för majoriteten av omsättningen hos spelbolagen och det finns många populära ligor att oddsa på. I Sverige är det Allsvenskan som är den inhemska ligan som är mycket populär bland svenskarna. Premier League i Storbritannien är den största ligan och därefter talas det framförallt om Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. Varje år arrangeras också klubblagsturneringarna Champions League och Europa League. Ingen av dessa exempel har dock något att sätta emot jämfört med EM och VM. Vart fjärde år arrangeras turneringarna som lockar enormt med intresse för betting och fotboll är den sport som har överlägset mest alternativ och intresse av alla sporter inom betting.

Ishockey

I Sverige är ishockey-kulturen enorm och Sverige har vunnit flera VM och OS genom tiderna. Dessutom är Sverige den nation efter Kanada och USA som har flest spelare i NHL, världens bästa hockeyliga. Inom bettingens värld finns det mycket att upptäcka som den inhemska ligan SHL samt ryska KHL. Ishockeyn har också många marknader tillgängliga där den som vill betta på Ishockey kan göra det på många olika marknader. Över/under antal mål, poängspelare och matchvinnare är några populära marknader på ishockey. Live betting är också fantastiskt på ishockey då det svänger snabbt i matcherna.

Tennis

Även om det svenska tennisundret är borta sedan länge förblir kulturen kring sporten stor i Sverige. Förhoppningsvis kan det komma fram en ny svensk stjärna snart men oavsett vilket finns det utmärkta förutsättningar för betting. Eftersom det inte kan bli oavgjort ser förutsättningarna kring matchvinnare annorlunda ut med två alternativ istället för tre. Som störst intresse är det under Grand Slam-turneringar samt under OS och Davis Cup. Totalt finns det fyra Grand Slam-turneringar i form av Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon och US Open.

Amerikanska sporter

I USA ser sportkulturen annorlunda ut då den är extremt kommersialiserad. Men ur ett oddsperspektiv behöver det inte vara till en nackdel då det finns mycket att upptäcka bland amerikanska sporter. Baseboll, Ishockey, Amerikansk Fotboll och Basket är de stora sporterna och de i inhemska ligorna MLB, NHL, NFL och NBA är bäst i världen i respektive sport. Detsamma kan inte säga om MLS, landets fotbollsliga. Den har låg status ur ett internationellt perspektiv. Samtliga sporter är uppbyggda med grundserie följt av slutspel. Jänkarna gillar inte när det slutar oavgjort så i alla sporter utom vanlig fotboll blir det inte oavgjort utan då väntar förlängning även under grundserien.

Basket

Basket är en sport som växer i Sverige och framförallt är det NBA som intresset gäller kring. Visst finns det också odds på den svenska basketligan men det är långt ifrån samma utbud som på den amerikanska ligan. Lebron James och grabbarna är världsstjärnor och därför finns det massor att upptäcka för den som vill oddsa på basket. Vanliga marknader på basket är matchvinnare, över/under antal mål, hur många poäng enskilda spelare gör och mycket mer. Basketen är också populär under OS, VM och EM även om det inte direkt brukar bli några större svenska framgångar.

Handboll

I Sverige är handbollen en folkkär sport, i alla fall när de svenska lagen går långt i turneringarna. Herrarna hade en enorm storhetstid under Bengan Boys men den tiden är förbi. Sverige har dock fortsatt prestera med bland annat OS- och VM-final. Generationen som är på gång nu och som tog VM-silver i Egypten 2021 är något extra och förhoppningsvis leda Sverige till en ny storhetstid. Just landslagsturneringar som VM, EM och OS är då det finns flest odds och marknader tillgängligt. Du som vill oddsa på handboll kan också göra det på Elitserien samt flera Europeiska ligor. Bland annat håller ligorna i Spanien och Tyskland en väldigt hög nivå. 

Vintersport

Sverige är en skidnation även om vi till skillnad från Norge faktiskt är bra på andra sporter också. Det svenska sprintlandslaget för damer räknas som världens bästa och i skidskytte har vi också blivit bortskämda med medaljer. Det är under Vinter-OS som intresset peakar men det finns mycket mer än så att upptäcka. Till exempel kan du spela på Världscupen varje vinter samt VM som arrangeras vartannat år. Även om tyvärr Norge brukar ta något fler medaljer finns det alltid svenska medaljer på de stora mästerskapen och detsamma gäller tillgängliga odds hos oddssajter.